”Ni har bara er själva att skylla, Färjestad”

(11041) Frölunda

Publicerad: 19 november 2019

GÖTEBORG. Frölunda lyckade knapra igen tremålsunderläget och ta sig vidare till kvartsfinal i CHL. Här är HockeyNews, Mattias Perssons spaningar från matchen.

Frölundas förmåga att vara som bäst när det gäller

Vad är det med Frölunda och att vara som bäst när det gäller? Jag blir lika imponerad varje gång. Efter det dåliga läget man satte sig i förra veckan var det många som inte trodde att man skulle lyckas vända på det här, men jo det skulle man. Lika dåliga som man var förra veckan, minst lika bra var man idag. Det är bara att ta av sig hatten och lyfta fram den enorma moral som finns i Roger Rönnbergs gäng.

Det här sabbade Färjestad själva

De onödiga utvisningarna skickade ut Färjestad ur CHL. Först Linus Johansson med en onödig slashing som Frölunda utnyttjade i mitten av den andra perioden, sedan Victor Ejdsell med en onödig tripping i offensiv zon som fick Frölunda att skapa momentum inför den tredje perioden. I tredje perioden drog man på sig två onödiga utvisningar som gav Frölunda fem mot tre och det avgjorde matchen. Det går inte att ta den här typen av utvisningar mot Frölunda, som har ett erkänt skickligt powerplay och gjorde fyra mål i spelformen i dag. Ni har bara er själva att skylla, Färjestad.

Domarnivån är alldeles för dålig i CHL

Det är många som klagar på den bristande domarnivån i SHL, men då ska vi inte ens snacka om hur uselt det är i CHL. Det är sällan jag sågar domare, men jag förstår tränarnas och spelarnas frustration när det kommer till domarnivån i CHL. Som det är just nu är det alldeles för dåligt. Det missas solklara hakningar och trippingar, det tas felaktiga offsides och spelarna får knappt tacklas. För att CHL på allvar ska kunna etablera sig som den turnering man vill bli så småningom är detta ett problem som måste lösas – och det snarast – annars kommer man att tappa förtroende bland klubbarna.

Avdelning oväntade saker

Om ni hade påstått att Nicklas Lasu skulle bli hjälte med ett hattrick på en period inför matchen hade jag med all säkerhet sagt ALDRIG, men det blev han. Först slog han in en retur som betydde 5–2, sedan vände han in framför mål och tryckte in pucken till det som betydde 6–2, för att sedan fullborda sitt hattrick med ett distinkt avslut. Frölunda kan till mångt och mycket tacka sin assisterande kapten för den här segern. Vilken show!

Fantastisk hockeyunderhållning

Den svenska hockeypubliken som annars dissar CHL kan vara tysta nu. Dubbelmötet mellan Frölunda och Färjestad har definitivt inte varit tråkigt att bevittna. Det har bjudits på intensiv och fartfylld hockey i båda mötena och dessutom väldigt många mål. Matchen i dag var av slutspelskaraktär och det syntes att lagen verkligen ville vinna till varje pris, och det är ju då hockeyn är som allra bäst.